Qui som
Adec Global som pioners en la gestió i la valorització de residus industrials i de la construcció.
Adec Global naixem el juliol de 2010, el que suposa la creació de l’aleshores primera i única planta a Catalunya dedicada a la gestió i la valorització de les escòries siderúrgiques i residus de la construcció. La fundació de l’empresa suposa una inversió milionària en concepte d’infraestructures i maquinària, convertint-nos a més, en la primera empresa de valorització constituïda en la seva totalitat per capital privat amb seu a Catalunya. Es funda originàriament com una empresa familiar, la qual assoleix un ampli reconeixement del sector en l’actualitat, avalada per més de 25 anys de trajectòria i amb una funció molt clara.
La planta de processament de Vallirana, construïda 100% amb capital privat, ens permet valoritzar 780.000 tones anuals de residus.
L'empresa
La nostra activitat
Estem especialitzats en moviments de terres, en enderrocaments i en la gestió de residus, per poder valoritzar aquests residus i convertir-los de nou en productes per la construcció. Per això estem compromesos amb la realització d’obres sostenibles i respectuoses amb el medi ambient, amb la descarbonització i amb fomentar l’economia circular del sector. Gràcies al nostre procés de recuperació, nodrim el sector de la construcció d’àrids de qualitat aptes per a la seva posterior reutilització com a matèria primera en la producció de formigons, asfalts, ciments, bases i subbases, entre altres aplicacions.
Tot aquest procés ho aconseguim gràcies a dos elements clau: la maquinària i la planta de processament. Així doncs, el nostre parc de maquinària ens permet valoritzar escòries siderúrgiques i els residus procedents de la construcció, i convertir-los en àrids reciclats d’alta qualitat, un procés autoritzat per l’Agència de Residus de Catalunya, com a Gestor de Residus amb el còdi E-1190.10. Amb la posada en marxa de la nostra innovadora planta, aquest tipus de residus que es generen en la fabricació de l’acer reben un tractament adequat, d’acord amb la legislació mediambiental vigent, que permet valoritzar-los i reconvertir-los en àrids siderúrgics artificials.
En total tenim la capacitat de gestionar 330.000 tones d’escòries siderúrgiques generades als forns d’arc elèctric de CELSA (Barcelona) i 450.000 tones provinents dels residus de la construcció; amb un volum de producció de 780.000 tones de residus reciclats anuals, el que ens converteix en una de les plantes d’àrids reciclats més grans del territori.